zaterdag, 23. april 2016 - 14:44 Update: 23-04-2016 15:20

QX Sport Inspiration, een gedurfde nieuwe SUV-visie van Infiniti

QX Sport Inspiration, een gedurfde nieuwe SUV-visie van Infiniti
Foto: Infiniti
QX Sport Inspiration, een gedurfde nieuwe SUV-visie van Infiniti
Foto: Infiniti
Amsterdam

De Infiniti QX Sport Inspiration is een elegant en krachtig toonbeeld van progressief SUV-design. De QX Sport Inspiration toont de visie van het merk voor een volgende generatie, middelgrote premium SUV.

De QX Sport Inspiration onderscheidt zich in zijn segment met zijn strakke lijnen, gespierde taille, hoog visueel zwaartepunt, lange motorkap en coupéachtig silhouet. De QX Sport Inspiration is geïnspireerd op Infiniti’s ‘Powerful Elegance’ designtaal en draagt de ontwerpkenmerken van het merk – waaronder de dubbele boog grille, ‘menselijke oog’ koplampen, ‘halve maan-gesneden’ C-stijl en mannelijk, vloeiende lichamelijke vormen, waarmee de auto meteen herkenbaar is als een Infiniti

Vloeiende lijnen en geavanceerd vakmanschap kenmerken het ruime en prachtig ingerichte interieur, dat Infiniti's ‘bestuurders-gerichte, passagiers-georiënteerde’ benadering van cabine architectuur volgt. Het kleurenpalet van het interieur - hoofdzakelijk zwart en wit met accenten van de natuurlijke bruine kleur van huid – is opvallend, maar toch harmonieus gecombineerd door middel van zorgvuldig gebruik van lijnen, vormen en textuur.

"De QX Sport Inspiration is een intentieverklaring van Infiniti, waarmee we een gedurfde designfilosofie tonen en een demonstratie geven van onze capaciteiten in de middelgrote SUV-segment", aldus Roland Krueger, President van Infiniti.

QX Sport Inspiration in details

Met de QX Sport Inspiration is Infiniti gestart om de mogelijkheden te verkennen om haar portfolio uit te breiden in de markt van middelgrote SUV’s - een van 's werelds grootste en snelst groeiende premium segmenten.

Infiniti heeft een sterke geschiedenis in SUV-design - de baanbrekende Infiniti FX45, die werd gelanceerd in 2003, is een voorbeeld voor sportieve SUV's in de volgende jaren. 

De auto wordt gezien als 's werelds eerste middelgrote multifunctionele sport voertuig en de FX wordt vandaag nog steeds beschouwd als een SUV-design icoon. In het steeds drukker en populairder wordende marktsegment wil de QX Sport Inspiration verder bouwen op Infiniti’s SUV-erfgoed en verdere aandacht voor het merk genereren.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):