donderdag, 26. mei 2016 - 10:45

Opel Astra is “Trekauto van het jaar 2016” Toyota RAV4 eerste full hybrid

full hybrid
Foto: anwb
Den Haag

De Opel Astra 5d 1.4 T heeft de prestigieuze titel ‘Trekauto van het Jaar 2016’ in de wacht gesleept. De succesvolle auto van Duitse makelij liet daarmee een sterk veld van in totaal negentien heel diverse deelnemers achter zich. De perfecte stabiliteit van het onderstel, het royale ruimteaanbod in het interieur en de gunstige prijs waren drie voorname punten waarom de redactie van de Kampeer en Caravan Kampioen de Opel Astra als winnaar aanwees.

Een tien met een uitroepteken prijkte er op het juryrapport van de Opel Astra. De compacte middenklasser scoorde deze op de uitwijkproef in het rijparcours, de zogenoemde lane change. Met een snelheid van 90 kilometer trok hij een 1.250 kilo zware Knaus Sport&Fun strak langs de pionnen.  Ook de wegligging op snelheid en in bochten bleek subliem.

De non-driving jury, die de kandidaten beoordeelde op zaken als ruimte, afwerking en praktijkgebruik, roemde het zitcomfort en de passagiersruimte van de Astra. Het leverde Opel al direct de toppositie in de B-klasse op. De Skoda Superb Combi, de Volkswagen Touran en de Ford S-Max waren door de klassewinst in hun eigen segmenten zijn directe concurrenten voor de eindzege. De jury beloonde de Opel Astra uiteindelijk met de overwinning vanwege het feit dat de auto geweldige kwaliteiten biedt voor een uiterst vriendelijke prijs.

Eerste hybrid

De 2016-editie van de Trekauto van het Jaar-verkiezing kende ook een belangrijke primeur. Met de Toyota RAV4 Hybrid 4WD deed er voor het eerst in de historie van de verkiezing een full hybrid auto mee. En met succes, want de jury beoordeelde de Toyota zeer goed.

Overigens stond al voor aanvang vast dat het dit jaar een interessante strijd zou worden. Op papier waren de testauto’s, die in verschillende segmenten worden ingedeeld, zeer aan elkaar gewaagd. Liefst tien van negentien kandidaten waren SUV’s, een segment dat traditioneel erg populair is onder caravankampeerders. Dit jaar vormden de SUV’s en MPV’s één testklasse, wel werd er onderscheid aangebracht in grootte en prijs. De A-klasse, waar kleine auto’s in uitkomen, kwam wegens gebrek aan interessante kandidaten te vervallen. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):