woensdag, 1. juni 2016 - 10:27 Update: 01-06-2016 10:28

De vernieuwde BMW 3 Serie Gran Turismo

De vernieuwde BMW 3 Serie Gran Turismo
Foto: BMW
Den Haag

BMW presenteert de vernieuwde BMW 3 Serie Gran Turismo, een model dat drie jaar geleden als nieuw lid aan de BMW 3 Serie reeks werd toegevoegd. Door zijn ruime en veelzijdige interieur en de bagagecapaciteit van een stationwagon trekt hij nieuwe kopers naar het merk. De vernieuwde versie valt op door sportieve accenten en extreem rijke standaarduitrusting.

BMW presenteert de vernieuwde BMW 3 Serie Gran Turismo, een model dat drie jaar geleden als nieuw lid aan de BMW 3 Serie reeks werd toegevoegd. Door zijn ruime en veelzijdige interieur en de bagagecapaciteit van een stationwagon trekt hij nieuwe kopers naar het merk. De vernieuwde versie valt op door sportieve accenten en extreem rijke standaarduitrusting. Er is keuze uit drie benzine- en vijf dieselmotoren die meer vermogen combineren met een tot 14% lager verbruik. Het interieur is afgewerkt met nieuwe materialen en tevens is het BMW navigatiesysteem Professional beschikbaar met de eerder in de BMW 7 Serie geïntroduceerde gebruikersinterface en verbeterde smartphone-connectiviteit. De BMW 3 Serie GT staat vanaf juli in de showroom en is per direct te bestellen.

Dynamischer van uiterlijk en interieur met meer luxe beleving

Met een lengte van 4,82 m is de BMW 3 Serie Gran Turismo om en nabij 20 cm langer dan de andere leden van de BMW 3 Serie familie. Met deze afmetingen kan hij zich meten met grotere, luxere modellen. 

Het interieur van de BMW 3 Serie Gran Turismo voelt nog geraffineerder aan dankzij de toepassing van nieuwe materialen en accenten. Verchroomde randen van bedieningselementen, decoratieve houten elementen, kleuren en lederen bekledingsvarianten tillen de kwaliteitsbeleving naar een nieuw niveau.

Nieuwe generatie motoren: hoger vermogen, lager brandstofverbruik

De nieuwe generatie motoren die voor de BMW 3 Serie Gran Turismo beschikbaar zijn, bieden duidelijk sportieve prestaties, verbeterde reacties en efficiëntie. Het gamma omvat drie volledig nieuwe benzineversies met vermogens van 135 kW (184 pk) tot 240 kW (326 pk) en vijf dieselvarianten van 110 kW (150 pk) tot 230 kW (313 pk) – met klassieke achterwielaandrijving of BMW xDrive vierwielaandrijving, met handgeschakelde zesbak of Steptronic automaat (brandstofverbruik gecombineerd: 4,3-7,7 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 112–175 g/km)*. Alle vier- en zescilinder benzineversies en de viercilinder diesels stammen van de nieuw ontwikkelde, modulaire BMW EfficientDynamics motorenfamilie en profiteren van de baanbrekende BMW TwinPower Turbo techniek.

De komst van de vernieuwde BMW 3 Serie Gran Turismo gaat gepaard met de introductie van de nieuwe benzinemotoren in dit model. Een volledig nieuwe diesel is te vinden in de BMW 325d Gran Turismo. De andere viercilinder diesels waren al beschikbaar sinds de introductie van de nieuwe motorengeneratie in de zomer van 2015.

Drie uitvoeringen om uit te kiezen met zeer rijke standaarduitrusting.

Kopers van de BMW 3 Serie Gran Turismo kunnen kiezen uit de uitvoeringen Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport. De kleur Estoril Blue is exclusief beschikbaar voor de M Sport modellen. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):