maandag, 15. augustus 2016 - 18:09 Update: 15-08-2016 18:17

INFINITI presenteert VC-T motor met variabele compressieverhouding

INFINITI presenteert VC-T motor met variabele compressieverhouding
Foto: Infiniti
INFINITI presenteert VC-T motor met variabele compressieverhouding
Foto: Infiniti
Amsterdam

INFINITI presenteert binnenkort haar Variable Compression-turbo (VC-T) motor, 's werelds eerste productieklare variabele compressieverhouding motor en een van de meest geavanceerde verbrandingsmotoren die ooit is gemaakt. De presentatie zal zijn op 29 september op de 2016 Paris Motor Show (Mondial de l'Automobile).

INFINITI’s nieuwe viercilinder VC-T turbo benzinemotor is al meer dan 20 jaar in ontwikkeling en is een belangrijke doorbraak op het gebied van verbrandingsmotoren.

Roland Krueger, president van INFINITI Motor Company zei: 'VC-T-technologie is een grote verandering voor INFINITI. Het is een revolutionaire volgende stap in het optimaliseren van de efficiëntie van de verbrandingsmotor. Deze technologische doorbraak biedt de kracht van een krachtige 2,0-liter turbo benzinemotor met tegelijkertijd een hoog rendement.'

VC-T-technologie betekent een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van de interne verbrandingsmotor ; motoren zijn niet langer beperkt door een vaste compressieverhouding. De vindingrijkheid van VC-T motortechnologie ligt in zijn vermogen om zichzelf te transformeren en het naadloos verhogen of verlagen van de hoogte van de zuigers. 

Als gevolg daarvan kan de slag van de motor veranderen en varieert de compressieverhouding ergens tussen de 8: 1 (hoge prestaties) en 14: 1 (hoger rendement). De motor past zich automatisch aan naar de optimale verhouding, afhankelijk van de eisen van de rijsituatie.

VC-T-technologie biedt meerdere voordelen voor de klant, waaronder een aanzienlijk lager brandstofverbruik, lagere uitstoot en sterk verminderde geluids- en trillingsniveaus; De motor is ook lichter en compacter dan vergelijkbare conventionele motoren.

Categorie:
Provincie: