zaterdag, 3. september 2016 - 14:22 Update: 03-09-2016 14:26

Veel belangstelling voor première Aston Martin DB11 in Eindhoven

Veel belangstelling voor première Aston Martin DB11 in Eindhoven
Foto: CITO MOTORS/Aston Martin
Eindhoven

Het gebeurt niet vaak dat het exclusieve Britse sportwagenmerk Aston Martin een geheel nieuw model presenteert.

Veel belangstelling

Daarom was er bijzonder veel belangstelling voor de nieuwe DB11, die zijn Nederlandse debuut donderdagavond beleefde in de showroom van CITO MOTORS in Eindhoven. Extra bijzonder: de DB11 was niet alleen te zien, maar geïnteresseerden konden direct een proefrit plannen in nieuwste Aston Martin voor de aankomende dagen. 

De Aston Martin DB11 volgt na twaalf jaar de DB9 op, die op zijn beurt weer de in 1993 gelanceerde DB7 opvolgde. Daarvoor waren het de iconische V8-modellen die tussen 1972 en 1994 als topmodellen van Aston Martin leverbaar waren. Namen als Vantage en Virage verschenen als eerste voor de speciale uitvoeringen van de V8 en zijn vandaag de dag terug te vinden op zelfstandige modellen in het programma van het merk.

Primeur

Zijn internationale debuut beleefde de Aston Martin DB11 op de autotentoonstelling van Genève dit voorjaar. Daar was de belangstelling al groot en toen gisteren de auto voor het eerst in Nederland te zien was bij CITO MOTORS in Eindhoven, bleek een grote groep liefhebbers de DB11 in levenden lijve te willen bewonderen. De aandacht voor de Nederlandse primeur in Eindhoven was enorm.

Marissa van Laarhoven, directeur van CITO MOTORS: “Iedereen was het er gisteravond over eens dat Aston Martin opnieuw een beeldschone auto heeft gebouwd, een model dat alles in zich heeft om uit te groeien tot een legende. Hij is mooi, hij is technisch helemaal van deze tijd, iedereen begreep gisteren bij de Nederlandse onthulling waarom liefhebbers lang op dit moment hebben gewacht. Dankzij de DB11 speelt Aston Martin weer mee in de klasse van stijlvolle en indrukwekkende coupés. Wij zijn dan ook blij dat we de Nederlandse première van de DB11 hebben kunnen verzorgen.”

Aluminium

De nieuwe Aston Martin DB11 is vanaf oktober voor iedereen te zien in de showroom van CITO MOTORS in Eindhoven. Onder de kap ligt een 5,2 liter V12-motor met twee turbo's, een vermogen van 608 pk en 700 Nm trekkracht. Doordat er veel aluminium verwerkt is, weegt de auto slechts 1.770 kilo en dat is minder dan de auto die hij aflost. Tevens is de uitstoot van de DB11 aanzienlijk lager dan die van zijn voorganger.

De Aston Martin DB11 is leverbaar vanaf € 271.914,- incl. btw/bpm en de eerste exemplaren zullen door CITO MOTORS einde van dit jaar afgeleverd worden. 

Categorie:
Provincie: