woensdag, 14. september 2016 - 14:32 Update: 14-09-2016 14:43

Mazda introduceert in najaar nieuwe Mazda6 modeljaar 2017

Mazda introduceert in najaar nieuwe Mazda6 modeljaar 2017
Foto: Mazda Motor Nederland
Waddinxveen

Mazda introduceert dit najaar de Mazda6 modeljaar 2017 in Europa. Dit heeft Mazda woensdag bekendgemaakt.

Het vlaggenschip is met de introductie van het nieuwe model verfijnder dan ooit, dankzij onder meer innovaties op het gebied van dieseltechnologie en turbodrukmanagement, die worden toegepast op de Mazda6 2.2 SKYACTIV-D. Het veiligheidsniveau is verhoogd door de toevoeging van nieuwe technologieën.

G-Vectoring Control (GVC)

De Mazda6 2017 is bovendien het eerste model in Europa (samen met de Mazda3 2017) dat over het nieuwe, unieke G-Vectoring Control beschikt. Hiermee wordt het motorvermogen aangepast om zowel de responsiviteit als de stabiliteit, met name in bochten, te verbeteren. 

Het is het eerste systeem in de compleet nieuwe reeks SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technologieën, het resultaat van Mazda’s ‘menscentrische’ benadering bij het ontwikkelen van auto’s.

Motorkoppel

Het is het enige systeem in zijn soort dat het motorkoppel varieert op basis van de stuurinput van de bestuurder, om zo laterale en longitudinale acceleratie- en deceleratiekrachten te managen. Dit zorgt ervoor dat de verticale belasting op elk wiel wordt geoptimaliseerd. Zodra de bestuurder een bocht instuurt gebruikt GVC het motorkoppel om deceleratiekrachten te genereren. 

Dit zorgt voor meer druk op de voorwielen, wat voor meer grip en daarmee meer responsiviteit zorgt. Als de bestuurder vervolgens een constante stuurhoek aanhoudt in de bocht, geeft GVC de acceleratiekracht weer vrij, waardoor de achterwielen meer worden belast en de stabiliteit wordt verhoogd.

Nauwkeuriger reageren

Omdat de lasttransfer voor extra grip op de betreffende wielen zorgt, wordt een dynamische balans tussen stabiliteit en responsiviteit gerealiseerd, die ervoor zorgt dat de Mazda6 2017 nauwkeuriger reageert op de input van de bestuurder. 

Zowel ervaren als minder ervaren bestuurders profiteren van GVC in tal van verkeerssituaties, van het dagelijkse stadsverkeer op lage snelheid tot sneller rijden op de snelweg, op bochtige wegen en zelfs uitwijkmanoeuvres. Prijzen van de Mazda6 2017 beginnen bij € 29.490,-.

Categorie:
Provincie: