woensdag, 17. november 2021 - 17:28 Update: 17-11-2021 17:30

Met nieuwe laadkabel is uw elektrische auto binnen vijf minuten opgeladen

Met nieuwe laadkabel is uw elektrische auto binnen vijf minuten opgeladen
VS West Lafayette

Ingenieurs van Purdue University hebben een nieuwe laadkabel uitgevonden waardoor je bepaalde elektrische auto binnen vijf minuten kan opladen.

Tegenwoordig zijn opladers beperkt in hoe snel ze de batterij van een EV kunnen opladen vanwege het gevaar van oververhitting. Om een ​​EV sneller op te laden, moet er een hogere stroom door de laadkabel lopen. Hoe hoger de stroom, hoe meer warmte er moet worden afgevoerd om de laadkabel operationeel te houden. De koelsystemen die opladers momenteel gebruiken, voeren maar een beperkte hoeveelheid warmte af.

Met behulp van een alternatieve koelmethode ontwierpen Purdue-onderzoekers een oplaadkabel die een stroomsterkte kan leveren van 4,6 keer die van de snelst beschikbare EV-laders die momenteel op de markt zijn door tot 24,22 kilowatt aan warmte te verwijderen. Het project werd gefinancierd door een onderzoeks- en ontwikkelingsalliantie tussen Ford Motor Co. en Purdue .

De oplaadtijd van elektrische voertuigen kan tegenwoordig sterk variëren, van 20 minuten op een station langs een weg tot urenlang gebruik van een oplaadstation thuis. Wachttijden en de locatie van de oplader worden beide genoemd als belangrijke bronnen van angst voor mensen die overwegen om een ​​elektrisch voertuig te bezitten.

 

Categorie:
Provincie: