donderdag, 2. februari 2017 - 9:48

Duurste LEGO-steentje ooit geveild voor 19.000 euro

Duurste LEGO-steentje ooit geveild voor 19.000 euro
Foto: Catawiki
Amsterdam

Gisteravond is bij online veilinghuis Catawiki een zeldzaam LEGO-steentje geveild voor bijna 19.000 euro. Het LEGO steentje, gemaakt van 14-karaats massief goud, werd daarmee meteen het allerduurste LEGO-steentje ter wereld. Naast de goudwaarde (slordige 2.000 euro) is het LEGO-steentje vooral heel waardevol voor verzamelaars.

Tussen 1979 en 1981 werden deze gouden steentjes door LEGO gegeven aan een select aantal zakenpartners en medewerkers die 25 jaar bij LEGO in dienst waren. Naar verwachting zijn er nog geen 10 van deze steentjes uitgegeven. Er werd dan ook vanuit de hele wereld geboden en de verwachte opbrengst van 15.000 euro werd ruim gehaald. 

Zelden op de markt

Volgens Catawiki is het ruim 5 jaar geleden dat er voor de laatste keer zo'n steentje op de markt kwam. Dat steentje haalde toen een opbrengst van bijna 14.000 euro. Het nieuwe record, dat dus gisterenavond is verbroken, laat zien dat investeren in zeldzaam LEGO heel interessant kan zijn. ''Het steentje dat gisteravond is geveild werd aangeboden door een familielid van een Italiaanse zakenpartner van LEGO die het steentje in 1980 kreeg voor zijn bijdrage aan de marktontwikkeling van LEGO in Italië'', aldus Rolf Nagtzaam, LEGO expert bij Catawiki.

Heilige graal

''Vanwege de zeldzaamheid is dit steentje voor verzamelaars de heilige graal onder de LEGO-steentjes. Er kwamen dan ook biedingen binnen van LEGO verzamelaars uit de hele wereld. Uiteindelijk is het gouden LEGO-steentje gekocht door een verzamelaar uit Engeland'', aldus Catawiki

Categorie:
Provincie: