vrijdag, 8. januari 2016 - 13:44 Update: 08-01-2016 13:48

Premier Rutte bezoekt Silicon Valley

Premier Rutte bezoekt Silicon Valley
Foto: Min. Alg. Zaken
San Jose/Den Haag

Van 31 januari tot en met 2 februari 2016 brengt premier Rutte een bezoek aan Silicon Valley in Californië, Verenigde Staten. Dit meldt het ministerie van Algemene Zaken vrijdag.

Rutte wordt hierbij vergezeld door de speciaal gezant van StartupDelta, Neelie Kroes. Samen bezoeken zij grote technologiebedrijven, startende ondernemingen en kennisinstellingen in en rond Silicon Valley.

Nederland en de VS zijn beide voorloper op het gebied van innovatie. Silicon Valley is met grote technologiebedrijven, startups en toonaangevende universiteiten de meest innovatieve regio van de wereld. Samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen in Silicon Valley biedt grote kansen voor Nederland. 

Veel bedrijven uit Silicon Valley vestigen een deel van hun Europese activiteiten in Nederland. Andersom zijn steeds meer Nederlandse bedrijven actief in Silicon Valley. Ook werken Nederland en Californië al nauw samen in onder meer de aanpak van klimaatverandering, landbouw en de wereldwijde promotie van schoon en slim vervoer.

Categorie:
Provincie: