maandag, 22. juni 2020 - 21:17

Flinke toename cybercrime in Zeeland

cybercrime
Foto: Pixabay/typographyimages
Kapelle

Ten opzichte van vorig jaar worden inwoners van Zeeland veel vaker getroffen door een vorm van cybercrime. Per 10.000 inwoners zijn sinds januari dit jaar 2,3 cybermisdrijven geregistreerd bij de politie, terwijl dit vorig jaar in dezelfde periode nog op 0,7 incidenten lag. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl, dat de meest recente politiecijfers over 2020 analyseerde.

Het aantal cybercrime-meldingen is in verband met de corona-uitbraak in de eerste vijf maanden van 2020 sterk toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. In heel Nederland is het aantal meldingen in mei zelfs hoger dan het aantal meldingen van woninginbraak. Ook in Zeeland was dit het geval (26 cybercrime incidenten en 46 woninginbraken).

Inwoners Kapelle, Goes en Schouwen-Duiveland vaakst slachtoffer

Van de provincie Zeeland waren de inwoners van Kapelle, Goes en Schouwen-Duivenland relatief het vaakst slachtoffer van cybercrime met respectievelijk 6,3, 3,9 en 3 meldingen per 10.000 inwoners. In Kapelle is bovendien de sterkste toename ten opzichte van een jaar eerder: begin 2019 werden er hier helemaal geen meldingen gedaan.

In Terneuzen werden relatief gezien de minste cyberincidenten geregistreerd: 0,9 incidenten per 10.000 inwoners. 

Categorie:
Provincie: