vrijdag, 29. januari 2016 - 18:42 Update: 29-01-2016 18:45

FNV en CNV willen garanties toekomst SW medewerkers

FNV en CNV willen garanties toekomst SW medewerkers
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De vakbonden bij SW bedrijf Presikhaaf Bedrijven vrezen voor de toekomst van het bedrijf waar 3000 mensen werken. Het vandaag publiek gemaakte ontslag van de interim directeur al na vier maanden is geen goed signaal en zorgt voor onrust

'De werknemers hebben geen schuld aan deze situatie, integendeel, daarom mogen zij ook in geen geval slachtoffer worden van deze chaos', aldus de bonden.

FNV Bestuurder Paul Lempens: 'Wij hebben steeds gepleit voor werkzekerheid, kwaliteit van werk en een zorgvuldig proces. Daar is tot nog toe weinig van gebleken.'

"Wij willen echter dat er hard door gewerkt wordt aan het proces om Presikhaaf Bedrijven te laten transformeren in lijn met wat er vanwege de Participatiewet nu nodig is. De werknemers van Presikhaaf en het management zijn bereid om die slag te maken en staan klaar om mee te bewegen richting de toekomst. Gedoe over mensen kunnen we nu niet gebruiken", aldus Ben Hoogendam bestuurder van CNV overheid.

'Wij zijn geen bedrijfskundigen maar belangenbehartigers, maar wij willen wel van de politiek de garantie dat de gesprekken met bedrijven die die sociale werkgelegenheid willen overnemen een eerlijke kans krijgen. Dat mag met het vertrek van deze directeur niet stoppen. Als er meer tijd nodig is dan moet die worden genomen. Zorgvuldigheid staat voorop.' De FNV heeft overleg met onder andere vakbond CNV over een brief richting de politiek.

Komende week zijn er ledenvergaderingen van zowel de FNV en de CNV waarin de bonden de situatie bespreken met hun leden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):