vrijdag, 3. juni 2016 - 8:19

Omzet detailhandel 1,6 procent hoger

Omzet detailhandel 1,6 procent hoger
Foto: Archief EHF
Utrecht

De detailhandel is 2016 begonnen met een omzetstijging van 1,6 procent in het eerste kwartaal. De groei komt vooral van de foodsector en de webwinkels. In de non-foodsector was de omzet gelijk aan een jaar eerder. Dit meldt CBS in de kwartaalmonitor detailhandel.

In de foodsector groeide de omzet met 2,9 procent in het eerste kwartaal van 2016. De supermarkten zagen hun omzet stijgen met 3,0 procent, en de omzet van speciaalzaken groeide met 2,3 procent. De groei kwam deels doordat Pasen dit jaar in maart viel en vorig jaar in april. Bovendien had het eerste kwartaal dit jaar een dag meer omdat 2016 een schrikkeljaar is.

Opleving woningmarkt gunstig voor winkels

Het gaat beter met de woningmarkt en dat merken de winkels die met de inrichting of verbouw van woningen te maken hebben. Zo steeg de omzet van de doe-het-zelfzaken(2,2 procent) en de woonwinkels (2,8 procent). Ook voor persoonlijke verzorging had de consument wel geld over in het eerste kwartaal: de drogisterijen en parfumerie- en cosmeticawinkels boekten 3,3 procent meer omzet.

Categorie:
Provincie: