vrijdag, 3. juni 2016 - 10:53 Update: 22-09-2016 12:57

Energie besparen doet u zo

Energie besparen doet u zo
Foto: Energieleveranciers.nl
Nijmegen

Een huis isoleren en zonnepanelen aanschaffen zijn manieren om met het milieu bezig te zijn en energie te besparen. Maar energie besparen hoeft niet altijd veel geld en tijd te kosten. Deze tips kunnen u in korte tijd een aanzienlijke besparing opleveren.

1.    Vergelijk energie 

Om te beginnen kunt u tot €400,- per jaar besparen met energie vergelijken. Met een energievergelijker als Energieleveranciers.nl kunt u in een paar minuten de goedkoopste energieleverancier in uw omgeving vinden en direct overstappen. Het kost maar een paar minuten werk én u bespaart veel geld waarmee u ongetwijfeld leukere dingen kunt doen. 

2.    Weet wat apparaten verbruiken

Wanneer u weet wat de apparaten bij u thuis verbruiken, is de kans groot dat u de volgende keer wellicht de vaatwasser zo nodig op het snelle wasprogramma instelt. Wist u dat een computer met randapparatuur het meest verbruikt van alle apparaten in huis die u op stand-by laat staan? Hij is goed voor €33,- per jaar, gevolgd door een tv met dvd-speler voor €12,- per jaar. U kunt ook een slimme meter aanschaffen. Daarmee weet u precies wat u verbruikt. 

3.    Ga bewust om met de koelkast en diepvries

Twee van de apparaten waarop u heel makkelijk kunt besparen, zijn de koelkast en de diepvries. Zorg ervoor dat u eten nooit warm in de vriezer of koelkast zet, aangezien het apparaat dan nog meer haar best moet doen om te koelen. Zet ze daarnaast niet kouder dan nodig en zet de koelkast precies waterpas. Dat voorkomt dat de deur gaat kieren, waardoor er stiekem warme lucht naar binnen komt. Zorg ook dat de deur niet onnodig open staat. 

4.    Maak lampen uit

Waarom zou u de slaapkamerlamp laten branden als u in de woonkamer een film aan het kijken bent? Hetzelfde geldt voor de verwarming. Er zijn slimme meters waarmee u de verwarming per kamer kunt regelen. Dat scheelt fijn in de kosten, zeker als u zich bedenkt dat de helft van de energierekening uit verwarmingskosten bestaat. 

5.    Vervang oude apparaten 

Nieuwe apparaten zijn over het algemeen energiezuiniger dan oudere apparaten. Vervang daarom gloeilampen door ledlampen, vervang uw oude koelkast, schaf een led-televisie aan in plaats van een plasma-tv en vervang uw ventilatiebox. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):