maandag, 11. juli 2016 - 10:29 Update: 11-07-2016 17:55

Hudson's Bay huurt zeven voormalige V&D-panden

Hudson's Bay huurt nog eens zeven voormalige V&D-panden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Hudson's Bay Company (HBC) heeft in Nederland zeven huurovereenkomsten getekend voor nieuwe locaties. Het betreft voormalige V&D-panden. In totaal beslaan de contracten 141.800 m2 en bestaan ze uit tien Hudson’s Bay winkels en een Saks OFF 5TH winkel in grote steden.

Zoals HBC eerder bekendmaakte, is de onderneming voornemens de Nederlandse markt te betreden en er de komende twee jaar tot 20 nieuwe warenhuizen te openen. HBC zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruik maken van haar bestaande Europese infrastructuur en twee nieuwe winkelformules introduceren.

Richard Baker, Governor en Executive Chair van HBC:

“We zijn erg enthousiast om deze nieuwe locaties op A1 locaties voor de Hudson’s Bay formule in Nederland aan te kondigen. De snelheid waarin we overeenstemming bereiken over de contracten, onderstreept de wederzijdse bereidheid van verhuurders, gemeenten en het HBC-team om de eerste winkels naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 te kunnen openen. Naast dat we de Nederlandse klant kennis willen laten maken met onze bijzondere winkelbeleving, zal onze komst ook 2,500 banen creëren in de winkels en nog eens 2,500 door bouwactiviteiten. We kijken er naar uit om binnenkort nog meer winkels aan te kondigen omdat we doorgaan met het zekerstellen van nieuwe locaties.”

De onderneming verwacht om Hudson’s Bay winkels te openen op de volgende locaties:

HBC heeft drie huurovereenkomsten gesloten met a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer voor Utrechtsestraat 25-37 in Amersfoort, Grote Houtstraat 70 in Haarlem en Aalmarkt 22 in Leiden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):