zondag, 24. juli 2016 - 20:30 Update: 24-07-2016 20:39

Goedkeuring voor fusie Ahold en Delhaize Groep

Goedkeuring voor fusie Ahold en Delhaize Groep
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zaandam

De Federal Trade Commission in de Verenigde Staten heeft goedkeuring gegeven aan de fusie van Ahold en Delhaize Groep. Dit heeft Ahold bekendgemaakt.

Ahold en Delhaize Groep hebben de fusie vervolgens afgerond met het ondertekenen van de akte van fusie door Ahold CEO Dick Boer en Delhaize Groep CEO Frans Muller.

Jan Hommen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold: 'Vandaag markeert de succesvolle afronding van deze grensoverschrijdende fusie, die twee prachtige food retail bedrijven samenbrengt. Ahold Delhaize is klaar voor een sterke start, voortbouwend op een sterke basis, geschiedenis en zeer complementaire activiteiten.'

Dick Boer, Ahold CEO: 'De afronding van deze fusie is een historisch moment. Ik wil graag al onze medewerkers bedanken voor hun toewijding en harde werk. Samen met het nieuwe management zie ik ernaar uit te blijven presteren voor onze klanten en andere stakeholders.'

Aandeel maandag op de beurs

De fusie wordt effectief op zondag 24 juli 2016 om 00:01 uur CET. Het aandeel Ahold Delhaize wordt vanaf maandag 25 juli 2016 verhandeld op Euronext Amsterdam en Brussel (ticker: AD). Ahold Delhaize American Depositary Receipts (ADRs) zullen verhandelbaar zijn op de over-the-counter markt, met een notering op OTCQX International.

Categorie:
Provincie: