dinsdag, 13. maart 2018 - 10:47 Update: 13-03-2018 13:38

110 Xenos-winkellocaties worden CASA

CASA neemt circa 110 Xenos-winkellocaties over van Blokker Holding
Foto: Archief bon
Den Bosch

CASA neemt circa 110 Xenos-winkellocaties over van Blokker Holding. De overgenomen Xenoswinkels worden in twee fases omgebouwd volgens de CASA-formule.

De eerste 50 CASA-winkels zullen nog voor het einde van dit jaar in Nederland opengaan. Voor de zomer van 2019 volgen de overige winkels. Deze stap biedt CASA, dat tevens eigendom is van de familie Blokker, de kans op verdere ontwikkeling en introductie op de Nederlandse markt.

De circa 1.900 medewerkers van de om te bouwen Xenoswinkels gaan mee naar de nieuwe CASA-formule. Na afronding van de winkelombouw naar de CASA-formule zullen het distributiecentrum en het hoofdkantoor van Xenos in Waalwijk worden gesloten. De resterende Xenoswinkels (circa 60) worden buiten Blokker Holding voortgezet door de familie Blokker. De precieze invulling van de toekomstige Xenosformule wordt de komende maanden nader bepaald, zo melden de winkelketens in een gezamenlijk bericht. 

''Voor Xenos zal een afgeslankt servicekantoor worden ingericht op een nog nader te bepalen locatie. Door de transactie blijft de werkgelegenheid grotendeels behouden; 180 van de huidige 2.930 Xenosmedewerkers verliezen hun baan. Zij kunnen gebruik maken van het sociaal plan dat Blokker Holding eerder is overeengekomen met de vakorganisaties. Hiermee is ook een vangnet gecreëerd voor de collega’s die uiteindelijk bij het distributiecentrum en het hoofdkantoor van Xenos helaas hun baan zullen verliezen.'' 

CASA is een internationaal opererende interieurwinkelketen met 500 winkels in acht Europese landen.