vrijdag, 14. december 2018 - 7:45

Omzet detailhandel ruim 3 procent hoger in oktober

Omzet detailhandel ruim 3 procent hoger in oktober
Foto: Archief EHF
Den Haag

De detailhandel heeft in oktober 3,3 procent meer omgezet dan in oktober 2017, meldt het CBS. Het verkoopvolume lag 2,6 procent hoger. In de foodsector groeide de omzet met bijna 3 procent en in de non-foodsector met 2 procent. Daarnaast is online ruim 14 procent meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in oktober. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 5,2 procent hoger dan in oktober 2017.

Omzet non-foodwinkels 2 procent hoger

De omzet van de winkels in non-food was in oktober 2 procent hoger dan een jaar eerder. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) groeide met 1,3 procent.

De winkels in recreatie-artikelen, de winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren, de kledingwinkels en de winkels in consumentenelektronica en witgoed realiseerden in oktober een omzetstijging. Bij de drogisterijen en de winkels in meubels en woninginrichting bleef de omzet nagenoeg gelijk. De omzet van de winkels in schoenen en lederwaren kromp in vergelijking met een jaar eerder.

Winkels in voedingsmiddelen zetten bijna 3 procent meer om

De winkels in voedings- en genotmiddelen hebben in oktober 2,7 procent meer omgezet dan in oktober 2017. Het verkoopvolume groeide met 1,7 procent. De omzetstijging van de supermarkten (2,9 procent) was groter dan die van de speciaalzaken (1,3 procent).

Categorie:
Provincie: