maandag, 1. februari 2016 - 20:22 Update: 01-02-2016 22:05

Meander locatie Baarn 's nachts gesloten

Meander locatie Baarn wordt centrum voor dagbehandeling en polikliniek
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Baarn

De locatie in Baarn van Meander Medisch Centrum wordt per 1 maart definitief een centrum voor dagbehandeling, polikliniek en onderzoek.

Het beperkte aantal klinische opnames op deze locatie wordt ondergebracht in het ziekenhuis in Amersfoort. In Baarn kunnen patiënten nog steeds terecht voor staaroperaties, pijnbestrijding, spreekuren en onderzoek.

Het plan om van Baarn een dagbehandelcentrum te maken, is vorig jaar aangekondigd. In de afgelopen maanden zijn de ideeën uitgewerkt met alle betrokkenen. De Vereniging Medische Staf, Ondernemingsraad en Cliëntenraad van het ziekenhuis hebben vervolgens een positief advies gegeven. Daarmee kunnen de wijzigingen worden ingevoerd. Er zijn geen gedwongen ontslagen met dit plan gemoeid.

Het besluit past bij het beleid van Meander om de beste zorg te blijven bieden op een zo efficiënt mogelijke manier. Door de technologische ontwikkelingen in de zorg kan een steeds groter deel van de ingrepen in dagopname plaatsvinden. Dit geldt ook voor de operaties die in Baarn worden uitgevoerd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: