dinsdag, 15. maart 2016 - 15:22

Meander Medisch Centrum oefent opvang slachtoffers na explosie

Meander Medisch Centrum oefent opvang slachtoffers na explosie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amersfoort

Meander is goed voorbereid om slachtoffers van een grote ramp op te vangen. Die conclusie trekt het ziekenhuis in Amersfoort na de rampoefening die op woensdagavond 9 maart plaatsvond in het ziekenhuis.

'Tijdens de rampoefening oefenden de medewerkers van Meander de opvang van een groot aantal slachtoffers van een explosie. Ook werd geoefend met de opvang van familieleden van de slachtoffers. De zorg voor de echte patiënten had voorrang op de oefening', aldus het ziekenhuis.

Meander Medisch Centrum houdt rampoefeningen, zodat het ziekenhuis goed voorbereid is op de opvang van slachtoffers als er zich in de omgeving een echte ramp voordoet. De oefening werd door waarnemers beoordeeld op verschillende aspecten.  Er zijn waardevolle ervaringen opgedaan. 

Als topklinisch ziekenhuis besteedt Meander veel aandacht aan het oefenen, trainen en opleiden van medewerkers. Uit de evaluatie van de oefening zal blijken waar het Ziekenhuis Rampen Opvang Plan (ZiROP) nog verder kan verbeteren. Zo blijft Meander voorbereid op een echte ramp in de omgeving.

Meander ving op woensdagavond 9 maart fictieve slachtoffers op. De slachtoffers werden gespeeld door acteurs van de Lotusvereniging GTG. Daarnaast speelden figuranten mee als familielid. 

Door de aanwezigheid van de lotusslachtoffers en figuranten was het op woensdagavond drukker dan normaal in het ziekenhuis. We hebben er alles aan gedaan om de overlast voor onze patiënten en bezoekers tot een minimum te beperken.

Categorie:
Provincie: