woensdag, 16. maart 2016 - 20:08

`VerBrandweer-kit` uitgeroepen tot Beste Idee 2016

`VerBrandweer-kit` uitgeroepen tot Beste Idee 2016
Foto: KWF
Eindhovern

De VerBrandweer – kit is uitgeroepen tot Het Beste Idee 2016. 130 leerlingen van het Augustinianum (5 VWO) in Eindhoven hebben in opdracht van KWF Kankerbestrijding een oplossing bedacht om de negatieve gevolgen van blootstelling aan zonlicht bij 4 tot 12 - jarigen te voorkomen.

Evi Ritmeester (17) van team Ten-safe: `Ik ben supertrots op deze uitslag. We hebben hier met z`n drieën heel veel tijd en moeite in gestoken en het is tof dat ons idee nu is uitgeroepen tot Beste Idee 2016.' 31 teams hebben hun idee gepitcht aan een vakkundige jury.'

De Verbrandweer-Kit is een koffer waarin het brandweerthema is verwerkt. Een fles zonnebrandcrème in de vorm van een brandblusser, wegwerpdoekjes als blusdekentjes die zonnebrandcrème bevatten en andere producten die kinderen beschermen tegen de zon. Allemaal passend bij het brandweerthema. Het idee wordt verwerkt in een campagne van KWF Kankerbestrijding.

Voor Het Beste Idee 2016 krijgen leerlingen een unieke opdracht van een maatschappelijke organisatie om in kleine teams een tastbaar product te ontwikkelen. Dit jaar is KWF Kankerbestrijding opdrachtgever: bedenk een nieuw of verbeterd product dat de negatieve gevolgen van blootstelling aan zonlicht bij 4 tot 12 jarigen voorkomt.

Categorie:
Provincie: