donderdag, 17. maart 2016 - 16:14 Update: 18-03-2016 12:19

Jumbo gaat sigaretten 'verstoppen' onder matglas

Jumbo gaat rookwaren meer aan het zicht onttrekken
Foto: Archief EHF
Veghel

Jumbo Supermarkten gaat de rookwaren in de winkels aan het zicht onttrekken. Dit heeft het supermarktconcern donderdag laten weten.

Semitransparante afdekking

'Hiervoor wordt het rookwarenschap bij de servicebalie voorzien van semi-transparante afdekking. De afdekking zal deze zomer in alle 580 winkels gerealiseerd zijn', aldus Jumbo.

Met deze ingreep wil Jumbo graag een bijdrage leveren aan de strijd tegen het roken door jongeren. Frits van Eerd, algemeen directeur bij Jumbo: “We zijn ons bewust van de maatschappelijke discussie over de zichtbare verkoop van rookwaren. Tegelijkertijd ondergaan de verpakkingen van rookwaren een rigoureuze metamorfose. Dit was voor ons als familiebedrijf aanleiding om het rookwarenschap af te dekken. Vanzelfsprekend zorgen we er natuurlijk wel voor dat klanten nog steeds bij Jumbo terecht kunnen voor al hun boodschappen, dus ook voor diverse rookwaren.”

Test

Jumbo heeft voorafgaand aan de landelijke aanpassing twee maanden een test uitgevoerd bij een tiental winkels. Hierbij werden verschillende manieren van afdekken van het rookwarenschap getest. 

Frits van Eerd: “Zo bleek dat een semitransparante afdekking het beste paste bij de uitstraling van de Jumbo winkels. Ook het werken met draaideuren gaf de meest optimale testresultaten.” Deze ervaringen, evenals die van de medewerkers, zijn onder andere met het Centraal Bureau voor de Levensmiddelen (CBL) gedeeld.

De aanpassing van het rookwarenschap zal medio mei van start gaan. De afdekking zal bij alle Jumbo winkels worden toegepast, ook bij de zelfstandige ondernemers.

Categorie:
Provincie: