donderdag, 31. maart 2016 - 16:01 Update: 31-03-2016 16:16

Thuiszorg Pantein schrapt 170 banen

Thuiszorg Pantein schrapt 170 banen
Foto: Archief EHF
Uden

Thuiszorg Pantein gaat 170 banen schrappen in een reorganisatie die de bedrijfskosten met 10 miljoen moet gaan verlagen door het vereenvoudigen van de organisatie. Dit meldt Thuiszorg Pantein donderdag.

'Die vereenvoudiging is nodig om de hoge kwaliteit van zorg te kunnen blijven bieden en tegelijkertijd slagvaardig en zuinig te werken', aldus Pantein.

Hoge kwaliteit van zorg waarborgen

De Raad van Bestuur acht een kostenverlaging noodzakelijk gezien alle veranderingen in de zorg. Om die reden worden werkprocessen anders ingericht. Dit zal geen nadelige effecten hebben voor de directe zorg aan klanten. Deze blijft ongewijzigd en van hoog niveau. Het verlagen van kosten betekent helaas wel dat er 170 banen in management en ondersteuning zullen verdwijnen.

Met de kostenbesparing wil Pantein een gezonde bedrijfsvoering waarborgen zodat ook in de toekomst de hoge kwaliteit van zorg voor de inwoners gegarandeerd is. De afgelopen jaren heeft Pantein belangrijke stappen gezet voor de zorg in de regio. 

Zo staat er een nieuw ziekenhuis, zijn er op verschillende plaatsen nieuwe woonzorgcentra voor ouderen gerealiseerd en is geïnvesteerd in laagdrempelige thuiszorg door vertrouwde medewerkers.

Gezonde bedrijfsvoering

Het verlagen van de bedrijfskosten zal al op korte termijn plaatsvinden. De Raad van Bestuur stemt hierover af met de Ondernemingsraad, Cliëntenraden en het stafbestuur. Alle kostenmaatregelen zijn gericht op een gezonde toekomstige bedrijfsvoering en behoud van een goede zorg voor de mensen in de regio.

Categorie:
Provincie: