vrijdag, 11. november 2016 - 17:41 Update: 11-11-2016 17:45

Huisartsen en ziekenhuizen zetten in op het verbeteren van zorg bij atriumfibrilleren

 Huisartsen en ziekenhuizen zetten in op het verbeteren van zorg bij atriumfibrilleren
Foto: Meander Medisch Centrum
Amersfoort/Harderwijk

Huisartsen en cardiologen van Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Meander Medisch Centrum Amersfoort zetten in op het verbeteren van de zorg van patiënten met atriumfibrilleren.

Huisartsen in de regio Harderwijk en Amersfoort en cardiologen van Ziekenhuis St Jansdal en Meander Medisch Centrum hebben het startschot gegeven voor NVVC Connect atriumfibrilleren, een van de kwaliteitsprojecten van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie. Doel van dit landelijke project is de zorg voor patiënten met atriumfibrilleren verder te verbeteren door de organisatie rond de behandeling goed in te richten en af te stemmen.

Atriumfibrilleren, ook wel AF of boezemfibrilleren genoemd, is een hartritmestoornis waarbij het hart onregelmatig en meestal sneller klopt. Het is de meest voorkomende hartritmestoornis bij volwassenen. 

Juiste zorg op de juiste plek én juiste tijdstip

Samen met onder andere cardioloog Robert Stocker van Ziekenhuis St Jansdal  en Pieter Buis, huisarts en directeur Medicamus te Harderwijk is een werkgroep gestart om tot regionale transmurale werkafspraken te komen. Simone Roeffel, cardioloog van het Meander Medisch Centrum en Erik Oudshoorn, huisarts en kaderarts Hart- en Vaatziekten te Soest stellen: 'Een intensievere samenwerking tussen huisartsen en cardiologen stimuleert snellere diagnostiek en het bepalen van de juiste behandeling voor de individuele patiënt. Daarnaast zorgt het voor de juiste zorg op de juiste plek. Als het kan zo dicht mogelijk bij huis - en dat is door de huisarts - en als het nodig is bij de cardioloog in het ziekenhuis'.

Categorie:
Provincie: