maandag, 6. februari 2017 - 8:55 Update: 06-02-2017 8:55

Vitamine D is Supplement van het Jaar

Vitamine D is Supplement van het Jaar
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Utrecht

Vitamine D Supplement is verkozen tot de vitamine van het Jaar. Met ruim 20% van de stemmen is vitamine D volgens het publiek het meest favoriete voedingssupplement.

Het was een spannende strijd, want vitamine D eindigde vlak voor magnesium. De afgelopen weken werden duizenden stemmen voor de verkiezing uitgebracht. Deelnemers konden online en op de beurs een stem uitbrengen op hun favoriete vitamine, mineraal of kruid. Multivitamine, visolie en probiotica werden ook veelvuldig gekozen. Curcuma werd als kruid het meest aangevinkt.

Voormalig topatleet Gregory Sedoc reageerde enthousiast op de uitslag: 'Ik heb ook gestemd. Mijn favoriete supplement is probiotica. Ik heb deze gekozen omdat dit echt een onderschat supplement is voor je algehele gezondheid. Maar daarnaast is vooral voor donkere mensen vitamine D belangrijk. Wij mogen veel hoger zitten in de vitamine D en ik raad het vooral donkere mensen aan meer te gebruiken. Probiotica innemen in de ochtend is voor veel mensen belangrijk om de darmen goed te laten functioneren."

Stemmers konden aangeven wat de reden is voor het gebruik van voedingssupplementen. 33% geeft 'werken aan de algemene gezondheid' aan, terwijl 20% een 'betere weerstand' nastreeft. 11% neemt een supplement met 'een specifiek doel, zoals sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen'.

Dit is de Top 5 van de Supplement van het Jaar verkiezing

1 vitamine D (20%)
2 magnesium (17%)
3 multivitamine (11,5%)
4 visolie (11%)
5 probiotica (7%)

Categorie:
Provincie: