vrijdag, 10. maart 2017 - 12:49 Update: 12-03-2017 11:55

Uitbraak norovirus in Flevoziekenhuis

Flevoziekenhuis kampt met uitbraak norovirus
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Almere

Op twee verpleegafdelingen van het Flevoziekenhuis is een uitbraak van het Norovirus geconstateerd. Dit heeft het Flevoziekenhuis bekendgemaakt.

'Braken en diarree'

'Het gaat om de afdelingen Interne geneeskunde/Oncologie en Chirurgie. Meerdere patiënten en medewerkers zijn ziek met klachten van braken en diarree', aldus het Flevoziekenhuis. 

Op beide afdelingen worden geen nieuwe patiënten opgenomen en gelden extra (hygiëne)maatregelen om de uitbraak te beperken. Patiënten kunnen wel nog steeds worden ingestuurd naar het Flevoziekenhuis, zij worden opgenomen op andere verpleegafdelingen.

Opnamecapaciteit

Om voldoende opnamecapaciteit te behouden worden extra bedden geopend op andere verpleegafdelingen. Hiervoor wordt extra personeel ingezet. Deze extra bedden moeten er ook voor zorgen dat zo veel mogelijk geplande operaties kunnen doorgaan.

Bezoekers

Patiënten en bezoekers van beide afdelingen zijn geïnformeerd over de uitbraak en de bijbehorende maatregelen. Bezoekers wordt dringend verzocht na hun bezoek aan de patiënt eerst hun handen te wassen en daarna het ziekenhuis direct te verlaten en niet langs andere afdelingen of het restaurant te lopen.