dinsdag, 22. mei 2018 - 14:17 Update: 22-05-2018 14:18

Landelijke campagne zelfmoordpreventie van start

Landelijke campagne zelfmoordpreventie van start
Foto: Geralt
Groningen

De landelijke campagne ‘Stel de vraag van je leven’ van 113 zelfmoordpreventie is dinsdag van start gegaan. De komende drie weken wordt er via radiospots op landelijke en regionale zenders, posters en video’s aandacht gevraagd voor het voorkomen van zelfmoord. Het doel hiervan is zelfmoord bespreekbaar te maken en uit de taboesfeer te halen.

113 zelfmoordpreventie vormt netwerken waarin zorgverleners, wetenschappers, kwartiermakers, maar ook gemeenten en maatschappelijke organisaties samenwerken aan suïcidepreventie. Ook GGD Groningen is hierbij betrokken.

Het heersende taboe moet worden doorbroken: suïcide, depressie en wanhoop moeten op een nuchtere en betrokken manier bespreekbaar zijn. Gelaten acceptatie van zelfmoord maakt plaats voor gerichte actie van mensen in de samenleving. Zowel in de hulpverlening, binnen organisaties, in de media, aan beleidstafels en in de politiek. Alleen samen kunnen we suïcide voorkomen.

GGD Groningen besteedt de komende weken via social media aandacht aan deze campagne. Kijk voor meer informatie en hulp op 113.nl.

Categorie:
Provincie: