woensdag, 20. juni 2018 - 15:43 Update: 20-06-2018 15:45

Zeeuw geeft voor 600ste keer bloed

Zeeuw geeft voor 600ste keer bloed
Foto: Sanquin
Rotterdam

Floris Langendam (68) uit het Zeeuwse Poortvliet heeft woensdag in Rotterdam voor de zeshonderdste keer bloedplasma gedoneerd.

Hiermee vestigt hij voor Nederland een record. Sanquin, als verantwoordelijke voor de bloedvoorziening, is trots op hem. Daphne Thijssen, directeur Bloedbank: "Hij heeft inmiddels talloze mensen het leven gered en is van plan dat zo lang als mogelijk te blijven doen."

Vorig jaar hebben ruim 330.000 Nederlanders ongeveer 721.000 bloeddonaties gedaan. Tezamen redden zij het leven van 20.000 patiënten per jaar.

Sanquin zorgt op not-for-profit basis voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten en plasmageneesmiddelen voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen en behandelaren te adviseren.​

Categorie:
Provincie: