zaterdag, 29. februari 2020 - 17:17 Update: 29-02-2020 22:25

Teller inmiddels al op 6, vrouw en dochter Tilburgse coronapatiënt ook besmet

temperatuur-corona-handschoenen
Foto: Pixabay/leo2014
Tilburg/Loon op Zand

De vrouw en dochter van de man uit Loon op Zand, die in het ziekenhuis in Tilburg verblijft, zijn ook positief getest als drager van het coronavirus. Dit heeft het RIVM zaterdagmiddag bekendgemaakt.

Nieuw contactonderzoek gestart

'De resultaten van enkele andere contacten waren negatief', aldus het RIVM. GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hart van Brabant benaderde gisteren contacten van de patiënt. Omdat sommige van deze contacten klachten hadden die kunnen duiden op COVID-19 werden zij getest op aanwezigheid van SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2, het virus dat het nieuwe coronavirus kan veroorzaken. Beide nieuwe patiënten verblijven sinds de verdenking op COVID-19 in thuisisolatie. De GGD brengt nu ook in kaart met wie zij contact hebben gehad.

Kans op verdere verspreiding verkleinen

COVID-19 kan zich verspreiden via druppels. Bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van een ander. Om te voorkomen dat de ziekte zich verder in Nederland verspreidt, brengen de GGD en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in kaart wie er nauw contact heeft gehad met de besmette patiënt. Deze contacten worden gemonitord en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen en dit melden aan de GGD. Ook moeten zij gezondheidsklachten melden die zij hebben. Mochten zij klachten krijgen die passen bij COVID-19, dan worden zij ook geïsoleerd en getest. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: