zaterdag, 29. februari 2020 - 22:00 Update: 29-02-2020 22:31

Ook patiënt met COVID-19 in Delft, totaalstand op 7

monster-reageerbuis-laboratorium
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Delft

Zaterdagavond is een inwoner van Delft met COVID-19 gediagnosticeerd. Dit meldt het RIVM zaterdagavond. Het totaal aantal patiënten dat is besmet met het coronavirus in Nederland komt daarmee op 7.

Dubbel getest

Na laboratoriumonderzoek in 2 labs stelde het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu dit resultaat vast. De patiënt, die geen link heeft met de eerder gevonden patiënten, was vorige week in Lombardije in Italië. Zij zit in thuisisolatie. GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst Haaglanden brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad door middel van contactonderzoek.

Temperatuur opnemen

Contacten van de patiënt worden door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  benaderd en moeten twee keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij COVID-19, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus.

Alert

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: