vrijdag, 13. maart 2020 - 11:26

Nieuwe Friese patiënten met het coronavirus

coronavirus-covid19
Foto: Pixabay/TPHeinz
Drachten

Een inwoner van Drachten en Joure zijn beide positief getest op het coronavirus. Daarmee zijn er tot nu toe negen inwoners van Fryslân bij wie het coronavirus is vastgesteld.

Inwoner Drachten

De inwoner van Drachten gaat om een vrouw. Zij betreft de partner van de man waarbij eerder deze week het coronavirus is vastgesteld. Zij verblijft in thuisisolatie. GGD Fryslân heeft het contactonderzoek inmiddels opgestart voor de vrouw uit Drachten. Daarmee wordt in kaart gebracht met wie de patiënt contact heeft gehad. Mochten de personen die deel uitmaken van het contactonderzoek klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan krijgen zij gerichte adviezen.

Inwoner Joure

De inwoner van Joure werkt in het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Hij heeft gehandeld volgens de richtlijnen van het RIVM, ook volgens de allernieuwste. De man verblijft samen met zijn gezin in thuisisolatie.

Contactonderzoek opgestart

Het contactonderzoek heeft GGD Fryslân samen met het ziekenhuis Tjongerschans voor de inwoner uit Joure opgestart. De medewerkers van het ziekenhuis die contact hebben gehad met hun positief geteste collega zijn op de hoogte. Het ziekenhuis monitort hen volgens de landelijke richtlijnen. Als zij klachten hebben, mogen zij niet komen werken. Tjongerschans volgt hierin de landelijke richtlijn. Ziekenhuis Tjongerschans is open en alle zorg gaat gewoon door.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: