maandag, 30. november 2015 - 15:47 Update: 30-11-2015 15:54

POPOZ trekt 100.000 bezoekers, dus Gouden Film

POPOZ trekt 100.000 bezoekers, dus Gouden Film
Foto: Nederlands Film Festival
Utrecht

De actiekomedie POPOZ, die gebaseerd is op de gelijknamige serie van Comedy Central, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen weten te trekken. Vanmiddag werden regisseurs Martijn Smits en Erwin van den Eshof, hoofdrolspelers Huub Smit en Sergio Hasselbaink en producenten Alain de Levita en Kaja Wolffers verrast met de Gouden Film.

Daarnaast overhandigde Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen aan Wijo Koek, die in samenwerking met Smits en Van Den Eshof verantwoordelijk is voor het scenario van POPOZ.

Veertiende gouden film

POPOZ is een film van regisseurs Martijn Smits en Erwin van den Eshof, die eerder verantwoordelijk waren voor de gelijknamige komedieserie van Comedy Central. Tevens schreven Smits en Van Den Eshof van beide producties het scenario in samenwerking met Wijo Koek. De film is geproduceerd door Alain de Levita, Kaja Wolffers en Joris van Wijk, producenten van NL Film, en tot stand gekomen met een bijdrage uit Suppletie en de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds. POPOZ wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is momenteel nog in 13 zalen te zien.

POPOZ is de veertiende Nederlandse Film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.  

Categorie:
Provincie: