dinsdag, 1. december 2015 - 16:29 Update: 02-12-2015 8:46

Pirelli gooit roer om met bekende bloot-kalender

Pirelli gooit roer om met bloot-kalender
Foto: Pirelli
Londen

Enkele jaren terug kon je geen garagebedrijf of werkplaats binnenlopen of je werd verwelkomd door een blote dame die met een spijkertje door een monteur aan de muur was opgehangen. We hebben het hier natuurlijk over de Pirelli-kalender.

De tijden zijn veranderd. Zo mag een bloot-kalender niet meer in openbare ruimten, zoals garagebedrijven, worden getoond. En mocht dat nog wel, dan is het nog maar de vraag of de nieuwe kalenders van de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli nog wel in trek zijn voor diegene die er graag een spijker voor in de muur willen timmeren?

De nieuwe scheurkalender van Pirelli is namelijk niet meer dat wat men gewend is. Blonde rondborstige naaktmodellen hebben in de editie van 2016 namelijk plaats moeten maken voor artistieke portretten van sterke vrouwen. De kalender werd gisteravond in Londen gepresenteerd. 

Maker van de kalender is fotografe Annie Leibovitz. "Toen Pirelli me benaderde, vroegen ze me het over een andere boeg te gooien. Ze kwamen met het idee om onderscheidende vrouwen te fotograferen", zei de Amerikaanse.

Op de nieuwe kunstkalender poseren onder andere: de Amerikaanse tennisster Serena Williams,  comédienne Amy Schumer en nog dertien andere prominenten. 

Categorie:
Provincie: