donderdag, 10. december 2015 - 22:25 Update: 11-12-2015 17:03

Youp onwel geworden, voorstelling vrijdagavond ook afgelast

Youp van 't Hek wordt onwel tijdens tryout
Foto: Archief EHF
Papendrecht

Youp van 't Hek is donderdagavond tijdens een tryout van zijn nieuwe voorstelling 'Licht' onwel geworden.

Volgens directeur Erik Groeneweg van theater De Willem in Papendrecht was Van 't Hek pas een kwartier aan het spelen toen hij niet lekker werd. Dit melden verschillende media donderdagavond.

De voorstelling werd gestopt en er werd een arts gebeld. De 61-jarige cabaretier kon lopend het theater verlaten, maar is volgens Groenweg voor de zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat de oorzaak van de onwelwording is, kon hij niet zeggen. Wel laat Groeneweg weten dat de afgebroken voorstelling zeker wordt ingehaald. Maar wanneer dat zal plaatsvinden is nu nog niet te zeggen.

Voorstelling vrijdagavond ook afgelast

'Het gaat inmiddels wel beter met hem, maar niet zo goed dat hij de voorstelling van vanavond aandurft. Deze voorstelling gaat dan ook niet door. Het impresariaat van Youp, Hekwerk, heeft beloofd dat we de voorstellingen later dit seizoen gaan inhalen. Kaarthouders krijgen daarvan bericht', laat het theater vrijdag weten.

Youp op Twitter: gaat weer

Donderdagavond liet Youp zelf rond 23.00 uur via Twitter weten dat het wel weer beter ging: 'Gaat voorlopig weer goed. Sorry Papendrecht! Haal het zeker in!', aldus de cabaretier. 

Twee jaar geleden werd Youp van 't Hek onwel tijdens een voorstelling in Lelystad. Dat bleek met griep te maken te hebben. Ruim een jaar geleden moest hij doordat hij onwel was geworden een voorstelling in Amsterdam plotseling afgelasten. Volgens eigen zeggen vanwege een hartritmestoornis. 

Categorie:
Provincie: