donderdag, 24. december 2015 - 22:38 Update: 26-12-2015 11:26

Opbrengst Serious Request ruim 7,5 miljoen

 Opbrengst Serious Request ruim zeven miljoen
Foto: Serious Request Heerlen
Heerlen

De dj's van 3FM hebben met hun radio-actie Serious Request 7.562.985 euro ingezameld voor kinderen in conflictgebieden. Het bedrag is wel lager dan in de voorafgaande jaren.

Dit jaar stond het Glazen Huis in Heerlen. Vorig jaar in Haarlem. Toen werd er een recordbedrag van in totaal 12.380.438 euro opgehaald. De 3 dj's Domien Verschuren, Giel Beelen en Paul Rabbering verlieten donderdagavond rond 21.00 uur het Glazen Huis in Heerlen. Ze hadden er zes dagen ingezeten zonder te eten en draaiden 24 uur per dag muziek. De Britse singer-songwriter James Morisson en Ilse DeLange mochten het drietal vorige week vrijdag opsluiten in het Glazen Huis.

Het Rode Kruis zal het opgehaalde geld verdelen. De opbrengst is bestemd voor kinderen in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Sudan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.Gijs de Vries, algemeen directeur van het Rode Kruis, is heel blij met de opbrengst, ook al was de opbrengst vorig jaar een stuk hoger. In de media laat hij weten: 'Het is geen wedstrijd. Het is serieus geld, waar we zoveel moois mee kunnen doen voor de kinderen. Elke euro telt. Dit is een prachtig bedrag.'

In 2004 begon 3FM met de actie van het Glazen huis en haalde toen ruim 900.000 euro op. De eerste drie jaar stond het glazen huis in Utrecht, daarna op diverse locaties in Nederland. In 2016 bouwt 3FM zijn bekende Glazen Huis in de week voor kerst op in Breda.

Alles terugkijken over Serious Request Heerlen kan op:  https://www.storehouse.co/stories/0wPxnk2jS3b0

 

 

Categorie:
Provincie: