woensdag, 16. maart 2016 - 18:00 Update: 16-03-2016 18:02

Koning Willem-Alexander in gesprek over thuiszorg in Fijnaart

Koning Willem-Alexander in gesprek over thuiszorg in Fijnaart
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Fijnaart

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag in woonzorgcentrum De Fendertshof in Fijnaart over de thuiszorg in deze plaats en regio gesproken.

 'Centraal stond het project ‘Wijkzuster terug’, dat thuiszorg meer toegankelijk en bereikbaar maakt', meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) van het Koninklijk Huis woensdag.

De wijkzuster – West-Brabant kiest bewust voor deze ‘ouderwetse’ maar vertrouwde term – voorziet in een grote behoefte. Niet een eventuele zorgindicatie is leidend, maar de concrete vraag. Pas als dat echt nodig is, organiseert de wijkzuster professionele hulp van andere hulpverleners. Zij werkt daarvoor samen met een vast team van zorgverleners van diverse niveaus, waarbij ondersteuning mogelijk is in de gehele keten van wonen, welzijn, zorg en arbeid.

Het project ‘Wijkzuster terug’ is een initiatief van de burgers zelf, verenigd in de Kruisvereniging Noord-Brabant. Van deze onafhankelijke kruisvereniging zijn zesendertigduizend huishoudens lid, waarmee zij ongeveer honderdduizend personen vertegenwoordigt. Zes jaar geleden begonnen met twee wijkzusters, telt de organisatie inmiddels ruim 60 wijkzusters die in dienst zijn bij diverse zorgaanbieders in Noord-Brabant.

In het kader van het thema thuiszorg bracht de Koning eerder een bezoek aan het Gezondheidscentrum Thermion in Nijmegen. Ook zijn voor de Nieuwjaarsontvangst van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in januari van dit jaar, naast de gasten die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen, specifiek mensen genodigd die werken in de thuiszorg of in hun werk betrokken zijn bij de transitie in de thuiszorg.

Categorie:
Provincie: