maandag, 26. september 2016 - 8:29

Jan Smit viert 20-jarig jubileum groots

Jan Smit viert 20-jarig jubileum groots
Foto: Archief bon
Volendam

Het jaar 2016 is een bijzonder jaar voor Jan Smit. Hij zit dan namelijk officieel 20 jaar in het vak. Dit viert hij door weer als vanouds naar zijn fans toe te komen tijdens de 'Elfstedentour'.

Tijdens zijn show, die 24 september is gestart, brengt Jan Smit de grootste hits uit zijn 20-jarige carrière ten gehore. De 3JS gaan het voorprogramma verzorgen.

Hoe het begon in 1996

Dat Jan op zijn 30-jarige leeftijd al twintig jaar in het vak zit is al een prestatie op zich. In het jaar 1995 betrad Jan(tje) Smit op 10-jarige leeftijd zonder enige vorm van plankenkoorts al het podium, waarin hij in het bijzijn van BZN-zangeres Carola Smit het duet ‘Mama’ zong. Daarna ging het, zoals vrijwel iedereen weet, hard met de successen.

Elfstedentour

De ‘Elfstedentour’ is de eerste tour sinds de 'Leef je Uit Tour' uit 2010. Jan tourt langs achtereenvolgens ‘s-Hertogenbosch, Kerkrade, Apeldoorn (Americahal), Groningen, Rotterdam, Goes (Zeelandhallen), Zwolle (IJsselhallen), Den Haag, Eindhoven, Amsterdam en als laatste Leeuwarden, waar ook de officiële Elfstedentocht finisht.

De 3JS gaan het voorprogramma verzorgen. 'Ik kan niet wachten om samen met mijn fans uit het hele land mijn jubileum te vieren' aldus Jan Smit.

Categorie:
Provincie: