vrijdag, 5. januari 2018 - 18:28 Update: 05-01-2018 18:37

Agenda rapper Boef raakt leeg

Agenda rapper Boef raakt leeg
Foto: Printscreen Youtube
Amsterdam

Een reeks van afzegging achtervolgt Rapper Boef na zijn vermeende uitspraak. In navolging op de organisatoren van Paaspop en Muze Miss, maken nu ook Park City Live in Heerlen en Dauwpop in Hellendoorn bekend dat Boef niet meer welkom is.

Aanleiding is het gedrag van de Tilburger tijdens oud en nieuw, toen hij drie behulpzame vrouwen ’kechs’, ofwel hoeren, noemde.

De organisatie van Dauwpop laat weten: 'We hebben er wat langer over nagedacht en helemaal niet de illusie het voor iedereen goed te kunnen doen. Wij hebben alsnog besloten de show van Boef op Dauwpop niet te laten doorgaan. 

Al 24 jaar organiseren we Dauwpop met hart en ziel voor ons publiek en een beetje voor onszelf. We staan voor gastvrijheid, vrijdenken en respect. Wij willen daarom een gezellig feest voor iedereen. Met een goede sfeer waar iedereen zich veilig, maar vooral welkom voelt. 

En wij weten ook heus wel dat rappers – en trouwens net zo goed rock ’n rollers of andere artiesten – niet persé bekend staan om verfijnd taalgebruik, maar de laatdunkende opmerkingen van Boef zijn geadresseerd aan veel van onze bezoekers. Naast het beledigende karakter, passen ze ook helemaal niet bij ons festival. Het is in ieder geval onze grens voorbij.'

Boycot

Die uitspraak van Boef leidde afgelopen dagen en zelfs nu nog tot veel ophef. Boef bood nog wel excuses aan, maar dat mocht niet baten. Een aantal radiostations riepen gisteren op Boef te boycotten. CDA-Kamerlid René Peters riep eigenaren van clubs op om rapper Boef niet meer te boeken voor optredens. 

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie: