vrijdag, 11. december 2015 - 11:52

Agenten trekken vuurwapen bij aanhouding verdachte

Agenten trekken vuurwapen bij aanhouding verdachte
Foto: MV
Emmen

Een 24-jarige man werd donderdagavond op de Odoornerweg in Emmen aangehouden. Hij wordt onder andere verdacht van mishandeling en tanken zonder te betalen.

De politie kreeg een melding dat een 39-jarige vrouw uit Erica door de 24-jarige was mishandeld. De man stond bekend als vuurwapengevaarlijk en zou mogelijk een vuurwapen bij zich hebben. Meerdere agenten keken naar de man uit. Kort na de eerste melding kwam er nog een melding dat de man zojuist had getankt zonder te betalen.

Agenten zagen de verdachte even later rijden op de Hondsrugweg. De 24-jarige negeerde het stopteken dat hij kreeg. Hij reed op de rotonde bij de Odoornerweg tegen de rijrichting in. Agenten die hem tegemoet reden moeten flink op de rem trappen om een aanrijding voorkomen. Vervolgens reed hij rakelings voor een tegemoet komende auto langs over de middengeleider.  De 24-jarige reed toen zonder te remmen of uit te wijken in op een tegemoetkomende, opvallende, politieauto in. Hierdoor ontstond een frontale botsing. De agenten raakten niet gewond. Agenten hebben met getrokken vuurwapen de verdachte aangehouden en geboeid. Hij werd naar het politiebureau gebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: