zaterdag, 9. januari 2016 - 9:10 Update: 09-01-2016 14:32

Politie gaat uit van brandstichting in loods Wessem

pnieuw grote brand in jachthaven in Wessem
Foto: Archief FBF
Wessem

De politie vermoedt dat brandstichting de oorzaak is van de brand in de loods aan de Waage Naak op zaterdagmorgen rond 1.00 uur. Bij de brand raakte niemand gewond.

In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde een deel van een loods van een jachthaven met daarin rond de vijftien plezierjachten af. De brandweer had de brand rond 3.00 uur onder controle maar is nog tot in de ochtend bezig geweest met nablussen. De omgeving is afgezet en Bureau Forensische Opsporing van de politie is zaterdagmorgen een sporenonderzoek gestart bij de loods. Daarnaast zijn getuigen gehoord en vindt er een buurtonderzoek plaats. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. In het onderzoek wordt uiteraard meegenomen of er een verband is met een eerdere havenbrand vorig jaar in Wessem.

 

De brand brak uit even na middernacht in de loods van 1000 vierkante meter groot. Omdat de brand zorgde voor onstabiliteit van de loods, besloot de brandweer alleen van buitenaf te blussen. Bij de brand werden ook enkele harde knallen gehoord van gasflessen die explodeerden.

Het is niet voor het eerst dat er brand woedt in de jachthaven in Wessem. Een jaar geleden werd er in de haven ook al brand gesticht. En daarvoor brandden ook al de jachthavens in Herten, Ohé en Laak en Roermond geheel of gedeeltelijk uit. Voor die brandstichtingen werden meerdere mensen aangehouden. Het nablussen van het vuur gaat nog wel enkele uren duren.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):