maandag, 11. januari 2016 - 10:13 Update: 11-01-2016 13:44

Man in Kloosterburen door misdrijf om het leven gekomen

Jesse van Wieren door misdrijf om het leven gekomen
Kloosterburen

De 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens is door een misdrijf om het leven gekomen. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) tegenover Blik op Nieuws.

Van Wieren werd woensdag 6 januari gevonden in een tuin van een woning aan de Hoofdstraat in Kloosterburen. De twee verdachten die nu vastzitten, de 25-jarige Rhowan P. en de 27-jarige Desirée G, worden nu ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jesse van Wieren.

Van Wieren verdween Nieuwjaarsmorgen nadat hij rond 04.00 uur uit een café aan de Hoofdweg in Kloosterburen was vertrokken. In de woning van P., die op steenworp afstand van het café ligt, zou die nacht ruzie zijn geweest. Dit was voor de politie aanleiding om op dinsdag 5 januari j.l. onderzoek te gaan doen in de woning van P. De politie deelde eerder al mede dat er in de woning sporen waren aangetroffen die duidde op een misdrijf.

Door geweld om het leven gebracht

Jesse van Wieren is volgens het OM door geweld om het leven gebracht. Dit is gebleken uit sectie door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Hoe dit precies is gebeurd wil het OM niet zeggen. 

Zoektochten

​Na de verdwijning van Jesse werden er meerdere zoektochten georganiseerd. Naast de politie, brandweer en speciale zoekteams, hebben ook honderden vrijwilligers mee gezocht

Categorie:
Provincie: