maandag, 11. januari 2016 - 16:35 Update: 11-01-2016 16:51

'Bierdouche' Poprijs Noorderslag vanaf nu verboden

'Bierdouche' Poprijs Noorderslag vanaf nu verboden
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

Een jarenlange traditie tijdens Noorderslag, het gooien van bier naar de winnaar van de Popprijs, is vanaf nu verboden. Dit heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

'Uit de hand gelopen'

'Met ingang van dit jaar gooien we tijdens Noorderslag niet meer met bier of andere dranken of voorwerpen naar de winnaar van de Popprijs. Het biergooien is gek genoeg tot een traditie gegroeid, maar het is uit de hand gelopen. Het is respectloos naar de artiest en het beschadigt zijn of haar apparatuur', laat de organisatie in een verklaring weten.

De organisatie heeft daarom dan ook een tijdelijk drankverbod ingesteld. 'Praktisch betekent dat na het optreden van Surinaams Goud tot aan het einde van het optreden van de Popprijswinnaar drankjes meenemen naar de Grote Zaal niet toegestaan is', aldus de organisatie.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Eurosonic is de springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 13 tot en met 15 januari 2016 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016 in De Oosterpoort in Groningen.

Categorie:
Provincie: