maandag, 25. januari 2016 - 12:32 Update: 25-01-2016 21:01

Gemeentehuis en politieauto's doelwit in dreigbrief aan Aalburg

Dreigbrief voor burgemeester Aalburg om komst asielzoekerscentrum
Foto: Archief EHF
Aalburg

De burgemeester van Aalburg, Fons Naterop, heeft aangifte gedaan van het feit dat er een dreigbrief is opgedoken waarin hij bedreigd wordt.

Op maandag 25 januari 2016 om 10.30 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat er een dreigbrief bij de regionale omroep was binnen gekomen. In die brief worden ernstige bedreigingen geuit in de richting van de burgemeester en leden van politieke partijen van de gemeente Aalburg. Het gemeentehuis in Aalburg en politieauto’s worden als mogelijk doelwit genoemd.

Eerdere incidenten

De brief is gemaakt door iemand die het niet eens is met het feit dat er mogelijk vluchtelingen opgevangen gaan worden in de gemeente Aalburg.  In de brief wordt een verwijzing gemaakt naar de twee incidenten die in de nacht van 21 op 22 januari 2016 gebeurd zijn. In die nacht werd een vernieling gepleegd in Veen. Toen politieagenten daar ter plaatse waren om de aangifte op te nemen brandde hun auto uit. Uit onderzoek aan die auto is nu gebleken dat er zeer waarschijnlijk sprake is van brandstichting. Beide incidenten zijn nog in onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: