dinsdag, 23. februari 2016 - 18:21 Update: 23-02-2016 21:17

Provincie grijpt in en sluit onveilig nieuw zwembad Culemborg

Zwembad Culemborg per direct gesloten vanwege grote risico's
Foto: Archief EHF
Culemborg

De provincie Gelderland heeft dinsdag per direct het nieuwe zwembad De Waterlinie in Culemborg voor onbepaalde tijd gesloten vanwege ernstige risico’s voor de volksgezondheid. Dit meldt de provincie dinsdagmiddag.

Sluitingsbesluit

De provincie overhandigde vandaag officieel het sluitingsbesluit aan de Stichting Zwembad de Waterlinie. De Stichting was al eerder op de hoogte gesteld dat ze aan een aantal veiligheidseisen en voorschriften moest voldoen voor de opening. 

Inspectie

Bij inspectie naar aanleiding van een klacht over jeuk bleek dat de gebreken dusdanig zijn dat onmiddellijke sluiting nodig is om de veiligheid en de gezondheid van de bezoekers te waarborgen. 'Het risico voor de zwemmers is te groot', aldus de provincie.

Beweegbare bodem

Er werden diverse gebreken geconstateerd waardoor het risico op ongelukken te groot is. Onder andere bleek dat het zwembad een bewegende bodem heeft. Hiervoor is geen ontheffing verleend. In de huidige situatie kunnen mensen bekneld raken. Ook is de kwaliteit van het zwemwater niet getest. Een belangrijk voorschrift om ervoor te zorgen dat mensen niet ziek worden van het zwemwater.

Categorie:
Provincie: