vrijdag, 18. maart 2016 - 10:10 Update: 18-03-2016 16:03

1 aprilgrap? zelfrijdend autootje bezorgt pizza's

Pizzaketen wil met zelfrijdend autootje piza's gaan bezorgen
Almere

Pizzaketen Domino's werkt samen met het Australische bedrijf Marathon Robotics aan een zelfrijdend autootje dat in de nabije toekomst pizza's moet gaan bezorgen.

Met de baanbrekende onthulling van het nieuwste toekomstige teamlid heeft Domino's Pizza Enterprises Limited (Domino’s) een wereldprimeur in handen; want het teamlid is een autonoom bezorg voertuig genaamd DRU (Domino's Robotic Unit).

Hoewel het voertuig niet meteen vanaf vandaag te zien zal zijn in de Nederlandse straten heeft Domino’s met de onthulling van dit compacte autonome bezorg prototype aangetoond hoe serieus ze samenwerken met toezichthouders en ontwikkelaars om dit voor elkaar te krijgen.

De DRU is een voertuig met 4 wielen en bevat compartimenten om de bestelling van de klant warm te houden en het drinken of ijs gekoeld, terwijl het met een veilige snelheid over het trottoir rijdt van de winkel naar de voordeur van de klant. De DRU is op dit moment in staat om zelf te navigeren van het restaurant naar de bestemming door zelf de beste route te kiezen. De sensoren op de DRU stellen hem in staat obstakels te herkennen en vermijden.

Domino’s werkt samen met het RDW en andere partners wereldwijd om er voor te zorgen dat de DRU voldoet aan relevante regel- en wetgeving gedurende de test periode. 

1 April

Volgens Domino's zou het deze keer niet gaan om een publiciteitsstunt. Het bedrijf zou geïnspireerd zijn geraakt door zijn eigen 1 april grap van vorig jaar. De RDW bevestigt tegenover diverse media de plannen van Domino's.

Categorie:
Provincie: