maandag, 4. april 2016 - 14:33 Update: 04-04-2016 14:45

Verdachten diefstal oldtimer op klaarlichte dag aangehouden

Verdachten diefstal oldtimer op klaarlichte dag aangehouden
Foto: Archief EHF
Thorn

De politie heeft zondagmiddag in Limburg twee mannen op heterdaad aangehouden na diefstal van een oldtimer op klaarlichte dag. Dit meldt de politie maandag.

Opvallende tatoeages

De auto staat zondagmiddag geparkeerd op een parkeerplaats bij Thorn. Op die parkeerplaats zijn dan meerdere mensen aanwezig. Een paar kinderen die daar ook zijn zien twee mannen op de parkeerplaats waarvan één opvallende tatoeages heeft. 

Ruit ingeslagen en weggereden

Ze zien dat één van de mannen naar een rode Ford Mustang loopt en de ruit kapot slaat, waarna hij in die auto stapt en wegrijdt. De tweede man rijdt weg in een busje. De kinderen waarschuwen meteen hun ouders die de politie bellen.

Ford Mustang met pech

Even later komt de melding binnen dat een Ford Mustang met pech op de vluchtstrook van de A2 staat. Ook is via camerabeelden van Rijkswaterstaat te zien dat daar een busje stopt en dat de bestuurder van de Mustang in dat busje stapt. 

Met behulp van de omschrijving van de verdachten door de getuigen in Thorn en het kenteken van het busje kan even later op de Windraak het tweetal in het busje worden aangehouden. De mannen (27 en 34 jaar) zijn in verzekering gesteld. De eerste komt uit Kerkrade, de tweede heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: