zondag, 17. april 2016 - 11:02 Update: 17-04-2016 11:08

Politie heeft handen vol aan man (35) die familie bedreigt

Politie heeft handen vol aan man (35) die familie bedreigt
Foto: Archief FBF
Breda

Een 35-jarige inwoner van Breda is zaterdagavond aangehouden nadat hij telefonisch zijn familie bedreigd had.

Hij was vrijdagavond al aangehouden omdat hij ze mishandeld had.

Op zaterdag 16 april 2016 om 18.00 uur belde een vrouw in paniek op naar het Operationeel Centrum. Ze gaf aan dat ze kort daarvoor bedreigd was door haar zoon via de telefoon. Hij zou bij haar langs komen en haar van alles aan doen. Direct spoedden zich enkele surveillance-eenheden naar de woning waar  agenten een bange vrouw troffen. Dat bleek dezelfde woning te zijn waar de dag ervoor een vrouw en haar dochter mishandeld waren door de zoon cq broer. Die was toen aangehouden voor de mishandeling. De man is na verhoor op zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld met een huisverbod op zak. Hij mocht tien dagen niet in de woning komen. Nu had hij dus door de telefoon zijn moeder bedreigd. Ook nu kon hij weer aangehouden worden. En ook nu is hij aan het bureau ingesloten. Er zal een dossier opgemaakt worden waarin beide zaken in genoemd worden

Huisverbod

Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld tien dagen de woning niet meer in mag. In diezelfde periode mag hij (of zij) ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel is bedoeld als afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht. Op die manier wordt ook een mogelijke escalatie voorkomen.
Het huisverbod wordt door de politie opgesteld en ondertekend door de burgemeester. De politie informeert daarna de hulpverleningsinstanties. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: