woensdag, 20. april 2016 - 14:38 Update: 20-04-2016 19:38

Veehouder liet 400 varkens 10 maanden verhongeren

Veehouder geeft 400 varkens 10 maanden geen eten
Foto: SXC
Arnhem

In een stal van een varkenshouder in Gelderland hebben Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in samenwerking met de politie bijna 400 dode varkens en biggen aangetroffen.

'De dieren hebben waarschijnlijk 10 maanden geleden voor het laatst voer en verzorging gehad en zijn toen door de veehouder aan hun lot overgelaten', meldt de politie woensdag.

Allemaal dood

De inspecteurs van de NVWA hebben het bedrijf bezocht na een tip van de politie die in de stal enkele dode dieren had zien liggen. Toen inspecteurs van de NVWA samen met de politie een rondgang over het bedrijf maakten bleek dat er ongeveer 250 varkens en 140 biggen dood in de stallen lagen. Op het bedrijf was geen enkel dier meer in leven.

Varkenshouder opgespoord

De varkenshouder is met hulp van de politie opgespoord. Hij bleek inmiddels werkzaam te zijn op een ander varkensbedrijf. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. 

Daarnaast zal de NVWA onderzoeken hoe het kan dat mensen die mogelijk op het erf van het bedrijf zijn geweest niet aan de bel getrokken hebben. Omdat er bij het bedrijf tijdens de laatste inspecties geen bijzonderheden waren aangetroffen was het bedrijf al een paar jaar niet meer gecontroleerd door de NVWA.

Categorie:
Provincie: