woensdag, 20. april 2016 - 19:54

Ernstig zieke medewerker krijgt asbest-schadevergoeding

Ernstig zieke medewerker krijgt asbest-schadevergoeding
Foto: archief
Rijen

Een man uit Rijen die claimt ernstig ziek te zijn geworden door blootstelling aan asbest is vandaag door de rechter in het gelijk gesteld. De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht bewezen dat zijn gezondheidsproblemen het gevolg zijn van zijn werkzaamheden bij een groot bakkerijconcern. Het bedrijf moet de man daarom een schadevergoeding betalen.

Niet aan zorgplicht voldaan

De man was van 1984 tot en met 2008 in dienst bij het bakkerijconcern. Tot 1993 werd hij blootgesteld aan asbest in de oven waarmee hij werkte. Het bedrijf heeft niet kunnen aantonen dat het in die periode aan haar zorgplicht heeft voldaan, oordeelt de rechtbank. De werkgever stelde dat de man ook blootgesteld kon zijn aan asbest bij andere bedrijven waar hij gewerkt heeft. Dit argument wordt door de rechtbank verworpen.

Schadevergoeding

In een tussenvonnis is nu bepaald dat de man vanwege zijn ernstige gezondheidsklachten recht heeft op een immateriële schadevergoeding van 65 duizend euro. Voor het bepalen van de hoogte van een materiële schadevergoeding is meer tijd nodig: daarover spreekt de rechter zich later uit.

Categorie:
Provincie: