dinsdag, 26. april 2016 - 11:34 Update: 26-04-2016 11:37

Rode Kruis waarschuwt: Kleed je warm op koude Koningsdag

Rode Kruis waarschuwt: Kleed je warm op koude Koningsdag
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zwolle

Honderden vrijwilligers van het Rode Kruis staan vanavond en morgen paraat om hulp te verlenen tijdens Koningsdag. Een Koningsdag die volgens de weersvoorspellers wel eens heel koud zou kunnen worden. Normaal wordt het eind april een graad of 16, maar nu zijn de voorspellingen dat het op deze Oranje feestdag maar 6 tot 10 graden wordt.

Het Rode Kruis waarschuwt dan ook voor overmatig alcoholgebruik. “Het lijkt misschien dat je het door het drinken van veel alcohol warmer krijgt, maar je lichaam koelt daardoor juist verder af. Kleed je daarom goed aan, let op met alcoholgebruik en eet iets warms”, aldus Peter Paul Tenthof van Noorden (Hoofd EHBO en evenementen van het Rode Kruis).

Extra inzet Rode Kruis in Zwolle

In het hele land zijn vrijwilligers aanwezig bij vrijmarkten, braderieën en feesten. Zij bemannen EHBO-hulpposten en lopen rond op plekken waar grote groepen mensen bij elkaar komen. In Zwolle is de inzet van Rode Kruis-vrijwilligers dit jaar extra groot omdat er veel bezoekers worden verwacht vanwege het bezoek van de koning en zijn familie. Ruim 40 hulpverleners van het Rode Kruis zijn aanwezig bij 6 EHBO-posten in de binnenstad. 

EHBO in het hele land

Ook in de rest van het land zijn EHBO-vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig om mensen te helpen bij bijvoorbeeld verwondingen, flauwtes, kneuzingen of snijwonden. Bij het 538Koningsdag feest in Breda worden 80 vrijwilligers ingezet. Op het evenemententerrein zijn 4 EHBO-posten waar bezoekers terecht kunnen voor Eerste Hulp en ook op het station van Breda zijn hulpverleners van het Rode Kruis aanwezig.In Amsterdam, traditiegetrouw de drukstbezochte stad tijdens Koningsdag, is het Rode Kruis aanwezig met 7 EHBO-posten. De vrijwilligers zijn aanwezig op locaties waar veel drukte wordt verwacht zoals op de Dam, het Rembrandtplein, het Leidseplein en het Vondelpark. Ook zet het Rode Kruis in de hoofdstad twee biketeams in om snel ter plaatse te kunnen zijn om hulp te verlenen. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: