woensdag, 27. april 2016 - 17:19 Update: 27-04-2016 17:29

Politie: 'Koninklijk bezoek aan Zwolle goed verlopen'

Politie: 'Koninklijk bezoek aan Zwolle goed verlopen'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwolle

De politie kijkt terug op een mooi en bijzonder feestelijk bezoek van de Koninklijke familie aan Zwolle. 'Er kwamen 60.000 tot 80.000 bezoekers op het evenement af', meldt de politie woensdagmiddag.

Honderden agenten en beveiligers

Dankzij de goede voorbereidingen en samenwerking met verschillende partijen, waaronder de gemeente Zwolle en de Veiligheidsregio IJsselland, is de dag volgens plan en zonder incidenten verlopen. Tijdens het bezoek zijn honderden agenten en beveiligingsmedewerkers ingezet.

Professionele uitdaging

'We zijn een half jaar geleden gestart met de voorbereidingen. We zagen dit als een leuke klus en een professionele uitdaging. De ervaringen van vorige evenementen met de Koninklijke familie zijn meegenomen in de aanloop naar deze feestelijke dag', 

'Het is de kunst voor de politie om te zorgen dat de Koninklijke familie benaderbaar en veilig is. Politiemensen uit het hele land hebben hier zichtbaar en onzichtbaar aan meegewerkt. Hopelijk verloopt de rest van deze dag in Zwolle ook zo feestelijk',  zegt Arjan Mengerink, districtschef IJsselland.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: